Dagboek van een ondernemer deel 2: Uitstelgedrag

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Deze blogpost stond al 2 maanden gepland maar is er door mijn uitstelgedrag nog niet gekomen.

Ken je dat? Dat je vol goede moed aan iets begint om vervolgens gaandeweg ergens af te haken omdat je het gevoel hebt bergen te moeten verzetten om het af te maken. (Terwijl het achteraf eigenlijk allemaal wel meevalt). Dat heb ik dus vaak als het gaat om het schrijven van een blogpost. Zo ook bij deze.

Ik zal nog even wat dieper ingaan op mijn manier van werken. Het begint vaak met een super goed idee. Onder de douche, tijdens een wandeling of tijdens meditatie. Waarna ik niet kan wachten om met de blog aan de slag te gaan. Let wel, deze ideeën komen vrijwel altijd in het weekend of de avond of op momenten dat ik me eigenlijk op iets anders moet focussen.

Omdat ik mijn enthousiasme niet mijn vrije tijd of andere werkzaamheden over wil laten nemen, spreek ik in dit soort gevallen met mezelf af dat ik een half uurtje aan de blog werk en het later verder oppak.

Van enthousiast naar meh..

Zodra ik m’n andere werkzaamheden afgerond heb, of het weer een werkdag is, ga ik (met iets minder enthousiasme) verder met het uitwerken van m’n blogpost. Ik typ een paar zinnen, typ ze nog eens opnieuw en neem mezelf dan voor dat ik deze conceptversie morgen verder oppak.

De volgende dag is het enthousiasme nog iets minder geworden en stel ik het nog even uit naar morgen. Om de volgende dag te merken dat mijn enthousiasme nog iets afgenomen is.

Ik zie er als een berg tegenop..

Maar er is nog iets gebeurd. In die paar dagen heeft zich namelijk ook een flinke berg gevormd waar ik voor mijn gevoel tegenop moet klimmen om dit klusje te klaren. Ik moet namelijk nog (lees: in mijn gedachten) duizenden woorden schrijven, een hele fotoshoot plannen, een bericht voor social media maken en ga zo maar door. Iets waarvan ik op dat moment zeker weet dat het me nog 2 werkdagen gaat kosten.

En hoe langer ik wacht, hoe hoger die berg wordt. Tot ik ervoor kies om de blogpost naar de prullenbak te verplaatsen, zodat ik er niet meer aan hoef te denken. Uit het oog, uit het systeem. Om vervolgens weer aan een nieuwe blogpost te beginnen. Die ik, als het een beetje meezit wel binnen 2 uurtjes kan schrijven of uiteindelijk ook weer in de prullenbak laat beladen.

Lang leve uitstelgedrag! (Gemixt met een klein beetje perfectionisme)

Tijd om de koe bij de horens te vatten

Gelukkig heb ik er onlangs voor gekozen om eens met een coach te gaan praten, waarmee ik een persoonlijk coachingtraject ben begonnen. Mijn uitstelgedrag is natuurlijk maar een klein onderdeel van dit traject, maar ik kijk ernaar uit om met mijn nieuw verkregen handvatten ook dit gedrag aan te pakken. En uiteraard heb ik ook deze keuze eerst maanden (misschien wel jaren) voor me uitgeschoven voordat ik actie ondernam.

Tip tegen uitstelgedrag (van de expert 😉)

Hoewel ik taken als een blogpost, een social media bericht en zoals bekenden zullen herkennen privé whatsappjes / smsjes en dm berichten (sorry daarvoor) dus met alle gemak voor me uit kan schuiven, heb ik het zakelijk gelukkig wel op orde. Ik heb allerlei handige structuurtjes aangelegd, zodat ik volgens mijn planning kan blijven werken en het overzicht houd. Eén van deze structuurtjes wil ik graag met je delen omdat het mij ontzettend helpt.

Deel je projecten op in hele kleine taakjes.

Een klein project wordt namelijk al gauw een flinke berg in je gedachten. Daarom werkt het voor mij altijd goed om niet alleen het project op mijn to do lijst te zetten, maar ook een aantal kleine taakjes die ik binnen het project kan uitwerken.

Hieronder een voorbeeld:

Eén van de eerste taken bij een nieuwe website is voor mij het maken van een developers omgeving. Ik zou dit als “Dev omgeving maken” op mijn to do list kunnen zetten. Maar dit doe ik niet. Ik zet 4 kleinere taakjes op mijn to do list. Deze taakjes maak ik zo klein dat ik erbij kan denken: Oh dat kost me maar een paar minuten. Hiermee zorg ik ervoor dat ik eigenlijk altijd nog wel 1 extra taakje kan uitvoeren zonder dat het heel ongemakkelijk voelt. Zie mijn to do lijst hieronder.

Hoe zit het met jouw uitstelgedrag?

Schuif je ook al maanden iets voor je uit? Misschien is het dan tijd om gewoon eens een eerste kleine stapje te zetten. Ik kan je uit ervaring vertellen dat de rest van de stapjes zichzelf opvolgen! En mocht het gaan om het laten maken van een website, dan help ik je natuurlijk graag bij het zetten van deze stapjes! Plan gerust een gratis en vrijblijvende online kennismaking met me in! (Het inplannen duurt maar 1 minuutje trouwens. Dat kun je bijna niet uitstellen 😉)

Bram Baas

Op de hoogte blijven van mijn ervaring als ondernemer?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief, vol eerlijke verhalen en praktische learnings. Speciaal voor de professionele ondernemer die verlangt naar online rust.

Binnenkort online!

Wil jij leren hoe jouw website 80% minder CO2 uit stoot?

Bekijk het GRATIS 25 minuten durende webinar: een introductie in online duurzaamheid

Dat en meer vertel ik je in het GRATIS webinar: een introductie in online duurzaamheid. Meld je nu aan en krijg een mailtje zodra het webinar live is!

Klik hier voor meer informatie